TCD PALVELUT - YHTEYSTIEDOT - UUTISIA - BLOG - IN ENGLISH

UUTISIA - TALVI 2016 - SISUSTUSSUUNNITTELU

Pudasjärvellä sijaitseva tykkylumen peittämien puiden ja vaaramaisemien ympäröimä Iso-Syötteen tunturihotelli toteutti kymmenen uutta korkealuokkaista Aurora Suites-sviittiä TCD:n vastatessa niiden sisustussuunnittelusta. Kokonaisen uuden lisäkerroksen ansiosta jokainen sviitti jakaantuu kahteen kerrokseen. Lopputuloksena on yksityisellä saunalla, kahdella kylpyhuoneella, parvekkeelle sijoitetulla poreammeella sekä huimalla näköalalla varustettu kokonaisuus.

Ekologisuus ja paikallisuus ovat toimineet ohjaavana tekijänä materiaaleja valittaessa; makuutilan seinien materiaali on jäkälän peittämää tuulen ja sateiden korventamaa luonnosta kerättyä poroaitaa, kun taas baarikaapin seinämät ja sängyn pääty ovat kierrätetty vanhasta navetasta. Ekologisuus on huomioitu myös muissa materiaaleissa, sillä katto on toteutettu Konto-turvelevystä ja lattian palamatto on kierrätysmateriaalista valmistettua.Sviittien verhot ja sisustustekstiilit ovat suomalaista suunnittelua: Eija Nevala Design.

Sisustusvalaisimina on käytetty Alexander Lervikin Saas-instrumentsille suunnittelemia Highline Posh-kristallivalaisimia, jotka tekivät ensiesiintymisensä Iso-Syötteellä. Myös nämä ovat muiden valaisimien ohella on yhdistetty valaistusohjausjärjestelmään, jonka avulla vieraat voivat valita mieluisensa kahdeksasta eri valmiiksi ohjelmoidusta valaistuskenaariosta.

Kuvat: TCD / Iso-Syöte

FF1

UUTISIA - SYKSY 2016 - BLOGI

Lue seitsemälle vuosikymmenelle ja aktiivisesti halki maailmaa uraansa levittäneen kalustesuunnittelun mestarin Yrjö Kukkapuron haastattelu blogi-osuudesta.

KP3 KP-7

UUTISIA - KESÄ 2015 - TOIMITILASUUNNITTELU

TCD suunnitteli vertaislainoja tarjoavan Fellow Financen uusien toimitilojen saneerauksen. Aulatilat toivottavat vierailijat tervetulleiksi rakennuksen henkeä ja aikakautta myötäillen. Neuvotteluhuoneessa on ohjenuorana toiminut kodinomaisen lämminhenkisyyden sekä finanssialaan liittyvän asiallisuuden yhdistäminen esteettiseksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi.

FF1

UUTISIA - KESÄ 2014 - SISUSTUSSUUNNITTELU

Mitä tarkoittaa inimalismi? Hallittujen muotojen käyttöä, sekä värien ja materiaalien karsintaa. Leikkisyyttä ja rytmiä minimalismi ei kuitenkaan sulje pois. Rappusten ympäristöä vastavalmistuneessa kohteessa Helsingissä.

STAIRS

UUTISIA - KESÄ 2014 - SISUSTUSSUUNNITTELU

50-luvun kolmio sai kunnianarvoisensa kohtelun saaneerauksen yhteydessä. Vaikka keittiö uusittiin ja siirrettiin toiseen huoneeseen, vanhoihin vaatekaappeihin ja komeroihin massiivipuisine ovineen ei kajottu.

LS

UUTISIA - KESÄ 2013 - BLOGI

CAPRI CAPRI

UUTISIA - KEVÄT 2014 - SISUSTUSSUUNNITTELU

Kylpyhuoneremontti Bulevardilla sijaitsevassa arvoasunnossa (kaksi kylpyhuonetta ja kaksi vesiklosettia): Ajatonta eleganssia ja lämmintä rouheutta. Kuvan kalusteet Italialaisen Laufenin Palomba-sarjaa ja laatat Italialaisen LEAn Storm-sarjasta.

UUTISIA - TALVI 2014 - BLOGI

AARNIO

UUTISIA - SYKSY 2013 - TOIMITILASUUNNITTELU

Massiivisen remontin jälkeen TCD:n suunnittelemat Bukowskin toimilat Helsingissä ovat nyt auki yleisölle. Kuvat Kivilahti Ladies - Vintage & Fashion huutokaupan avajaisista 10.10.2013. Samanaikaisesti ne olivat uuden sisustuksen tulikoe.

http://www.bukowskis.com/?locale=fi

TCD-B-1

TCD-B-2

UUTISIA - SYKSY 2013 - GRAAFINEN SUUNNITTELU

Graafista suunnittelua digitaalisesti ladattavaa levyä varten.

http://laokoongroup.bandcamp.com/

TCD-LG-DASEIN

UUTISIA - KESÄ 2013 - SISUSTUSSUUNNITTELU

"Less is more." Tätä arkkitehdeille ja muotoilijoille tuttua ohjenuoraa voi soveltaa monella tapaa. Yksi niistä on funktioiden yhdistäminen: erillisen (pienen) vaatehuoneen ja (pienen) kylpyhuoneen sijaan parempi on yksi (iso) hyvinvointitila, kuten niitä nykyään tupataan kutsumaan.

UUTISIA - KESÄ 2013 - BLOGI

TCS = Taking care of summer. Jos suomalainen inspiroituu jostain, niin kesästä. Mutta mistä suomalainen muotoilija tai sisustusarkkitehti inspiroituu?

Tatu Ahlroosin kirjoitus INSPIRAATIO, Missä olisinkaan ilman sinua

TCD-summer

UUTISIA - KESÄ 2013 - SISUSTUSSUUNNITTELU

Akustinen suunnittelu kuuluu olennaisena osana sekä julkisten rakennusten että yksityiskotien sisustussuunnitteluun. Ratkaisut voi toteuttaa "näkymättömästi" tai antaa akustisen ratkaisun tuoda luonnetta kokonaisuuteen. Ohessa Anna E. Vaaralan huopapäällysteisillä tuotteilla räätälöity ratkaisu.

UUTISIA - KEVÄT 2013 - SISUSTUSSUUNNITTELU

70-luvun rivitaloasunnon saneeraus valmistui rivakasti Espooseen. Mukana ajalle ominaisia kattoikkunat, kokolattiamatot, reippaat värit ja robustit materiaalit. Modulaarinen keittiö Scavolinilta.

UUTISIA - KEVÄT 2013 - TOIMITILASUUNNITTELU

TCD on valittu päivittämään pohjoismaiden johtavan huutokauppakammarin Bukowskin galleria- ja toimistotilat Helsingin Iso-Roobertinkadulla. Uudet tilat on tarkoitus avata yleisölle vuoden 2013 syksyllä.

aula vitriini

asiakaspalvelu kokoushuone

UUTISIA - KEVÄT 2013 - SISUSTUSSUUNNITTELU

Kiinteiden kalusteiden piirtäminen kohteisiin on yksi palvelujemme riemuisimmista asioista. Ohessa yli neljä metriä korkea kirjahylly, joka toimii samanaikaisesti tilanjakajana ja kaiteena rappusiin.

UUTISIA - TALVI 2012 - MARKKINOINTI

No niin, olemme osa sosiaalista mediaa. "Tykkää" jos tykkäät: http://www.facebook.com/TCDTakingCareOfDesign

UUTISIA - SYKSY 2012 - SISUSTUS

Tervetuloa kuuntelemaan Tatu Ahlroosin puheenvuoroja Wanhan Sataman LEAD-2012 tapahtumaan (Luovien alojen urapolut) 4.9 ja HABITARE messujen Interiore Estradille (Uusi megatrendi: Rohkeus) 13.9

Lisää infoa: http://www.lead-tapahtuma.fi/ohjelma

Lisää infoa: http://web.finnexpo.fi/Sites3/Habitare12/Kavijat/Ohjelma/Sivut/InterioreEstradi139.aspx

UUTISIA - KESÄ 2012 - MUOTOILU

Uutta tekniikkaa ja vanhaa materiaalia = LED + Messinki. Visuaalisesti kevyen mutta materiaaliltaan jämptin pöytävalaisimen suunnitteluun inspiroi presidentin linnaan uusia valaisimia etsivä LUMINORD-kilpailu.

TA TA

UUTISIA - KEVÄT 2012 - MUOTOILU

Tatu Ahlroosin suunnittelema modulaarinen vaatteiden väliaikaiseen säilytykseen ja kuivaamiseen tarkoitettu kaluste mukana suomalaista muotoilua esittelevässä The Indipendentin lehtiartikkelissa.

Lisää infoa: http://www.independent: quality finnish finlands remarkable design heritage and thriving contemporary scene

COAT-RACK

UUTISIA - TALVI 2012 - SISUSTUSSUUNNITTELU

Uusi kohde valmistunut: Espoon Westendin rantaan on noussut arkkitehtitoimisto Pet Michaelin suunnittelema asuintalo. TCD vastasi kohteen kaluste-, valaistus- ja sisustussuunnittelusta. Puusepänliike AX-Design valmisti kustomoidut kalusteet.

Lisää infoa: http://www.arkm.fi/

Lisää infoa: http://www.ax-design.fi/

OLOHUONE KEITTIÖ

WC SAUNA

UUTISIA - SYKSY 2011 - TAPAHTUMASUUNNITTELU

TCD suunnitteli 10.11.2011 Wanhassa Satamassa pidetyn TILA & ÄÄNI 2011 tapahtuman visuaalisen ilmeen, graafisen materiaalin sekä kaiuttimien kautta tilaan tuodun päivän rytmiä ja teemoja toisintavan ja mukailevan tapahtumaa varten luodun äänimaailman.

Tapahtuma oli tilapäättäjille ja -suunnittelijoille kohdistettu ammattitapahtuma, joka keskittyi julkisten tilojen sekä liike- ja toimitilojen sisäympäristöihin.

Lisää infoa: http://tapahtumat.wanhasatama.com/tilajaaani


UUTISIA - SYKSY 2011 - MESSUSUUNNITTELU

TCD suunnitteli yhdessä Protest Design Oy:n ja Sisustusarkkitehdit Fyra Oy:n kanssa Sisustusarkkitehdit SIO:n osaston Habitare-messuille 14.–18.9.2011. Osasto oli jaettu suunnitelijoiden kesken kolmeen osaan, joista jokaisessa toimi mukana yksi kalustevalmista.

TCD teki yhteistyötä INNO oy:n kannsa, jonka pyöreälinjaiset KOLA-tuolit istuivat sulavasti osaston terveskeskuksen odotustilaa esittäneeseen teemaan. Käsin neulotun huoneentaulun ja ryijymäisen tekstiilin avulla on ollut tarkoitus luoda esteettisesti, akustisesti ja materialistisesti kiinnostava mutta rauhallinen paikka terveyskeskusten muuten kliiniseen ympäristöön.

Tatu Ahlroos / TCD piti messuilla myös kolmena päivänä suomalaisen sisustusarkkitehtuurin ja muotoilun nykytilaa ruotivan tulikivenkatkuisen mutta sopivasti huumorilla silotellun esityksen.

Lisää infoa: http://www.sio.fi/

Lisää infoa: http://web.finnexpo.fi/Sites2/Habitare11/Habitare/Ohjelmatiedot/1000237/TrenditovatrikosPaivitettykatsaussisustusarkkitehtuurinristiriitoihin.aspx

SIO HABITARE SIO HABITARE

SIO HABITARE SIO HABITARE

UUTISIA - KESÄ 2011 - PERFORMANSSI

Tatu Ahlroos / TCD otti osaa Tekniikan Tohtori Johan Liliuksen kanssa kesällä 2011 OON KAUPUNGISSA--katutaidetapahtumaan, soittamalla Helsingin keskustassa noise-musiikkia ohikulkijoille. Äänitaiteen pohjana käytettiin kadulta mikrofonien kautta nauhoitettuja ääniä. Varsinaisen performanssin ohella TCD suunnitteli Helsinki Street Noise Projectiksi nimetyn tapahtuman visuaalisen ja graafisen ilmeen.

Performanssissa pohdittiin tekemisen kautta katutilassa tapahtuvan taiteellisen, viihteellisen ja kaupallisen toiminnan suhdetta kaupunkilaisten jokapäiväiseen elämään, ottamalla tuttu teema (katusoittaja) ja viemällä se uudelle ja vieraalle tasolle (äänitaide = noise/ambient-musiikki).

Lisää infoa: http://oonkaupungissa.wordpress.com/

Lisää infoa: http://oonkaupungissa.wordpress.com/2011/06/30/katusoittaja-kaupunkitilan-kollektiivisena-peilina-helsinki-street-noise-project-oon-kaupungissa-performanssi/

HSNP HSNP

HSNP HSNP

UUTISIA - KESÄ 2011 - SISUSTUSSUUNNITTELU

TCD toimi siustussuunnittelijana Punavuoreen valmistuneessa asumisen korkeimpia laadullisia ja esteettisiä vaatimuksia noudattavassa uudisrakennuksessa. Jokainen suunnitellusta kuudestatoista asunnosta on uniikki. Asuinhuoneistojen, liiketilojen ja yhteisen saunaosaston lisäksi rakennukseen kuuluu myös keskusta- asumisessa harvemmin nähty kolme kaksikerroksista huoneistoa sisältävä rivitaloratkaisu.

Arkkitehtisuunnittelusta vastasi JESKANEN-REPO-TERÄNNE arkkitehdit oy ja rakentamisesta Ramilsol Oy. Keittiöt toimitti GATTO-keittiöt.

SEPÄNKATU - KEITTIÖ

SEPÄNKATU - SAUNAOSASTO

Lisää infoa: http://ramilsol.com/main/myynti.php

UUTISIA - TALVI 2010 - BLOGI

UUTISIA - TALVI 2009 - MUOTOILU

TCD/Tatu Ahlroos on mukana sisustusarkkitehtien  prototyyppjä esittelevässä "Kulissien
takana"-näyttelyssä Designmuoseossa Iittalan tehtailla puhalletun juomalasin kanssa.

UUTISIA - SYKSY 2009 - SISUSTUSSUUNNITTELU

60-luvun rivitaloasunnon saneeraus Espoossa.

UUTISIA - KESÄ 2009 - GRAAFINEN SUUNNITTELU

Graafinen suunnittelu (sekä levyjen pyörittäminen): Hotelli Tornin American Bar

MAINOS - 2010

UUTISIA - KESÄ 2009 - SISUSTUSSUUNNITTELU

Saunarakennus Hangon "rivieralla". Kiintokalusteiden ja valaistuksen suunnittelu.

UUTISIA - KEVÄT 2009 - GRAAFINEN SUUNNITTELU

Internetsivujen ja yritysilmeen suunnittelu tietotekniikan yritykselle.

logo

UUTISIA - TALVI 2008 - KONSEPTISUUNNITTELU

TCD/Tatu Ahlroosin KatuGalleria-konsepti mukana Finpron järjestämässä Finland Café Tokyo 2008
näyttelyssä Tokiossa. Konsepti perustuu Taideteollisen Korkeakoulun lopputyöhön

ESITTELY KONSEPTISTA ON LADATTAVISSA TÄÄLTÄ

UUTISIA - SYKSY 2008 - VISIO

Mitä onkaan yritys ilman strategiaa? Ohessa visiomme selkeänä kaaviona.

kaavio

Takaisin